Höstpepp

Jag är den människan i din närhet som alltid klagar över hösten. Jag tycker inte om regn. Jag tycker ännu mindre om att frysa. Jag avskyr att det är mörkt fler timmar än det är ljust. Drömscenariot vore helt enkelt om vi kunde få ha sommar året runt istället. Dessvärre bor jag i Sverige där just den årstiden begränsades till ungefär en vecka av riktigt varma soldagar. Under mina tjugo levnadsår har jag dock slutligen insett att det nog ändå finns en del positiva saker med hösten och såhär nu i början på slutet tycker jag att det kan vara viktigt att fokusera på dem. So here goes.
 
♡ Inomhusmys 
Man behöver inte ha dåligt samvete över att man spenderar hela dagen i sängen utan man regnar det eller blåser allt för kalla vindar kan man helt enkelt krypa ner under täcket igen och titta på en serie eller starta ett filmmarathon.
 
♡ Vantar och halsdukar
Vantar är nog ett av mina favoritklädesplagg helt ärligt. Jag älskar vantar. Speciellt tumvantar. De är så gosiga. Och så värmer de händerna och därmed blir kylan även mindre påfrestande för resten kroppen. Man kan dessutom hitta vantar i alla olika slags färger, mönster, form och material så man kan aldrig ha för många. I alla fall inte om man är en lika frusen typ som jag. Halsdukar är mysiga de med och perfekta att gosa ner sig i.
 
♡ Varma drycker
Varm oboy, varm saft, te, kaffe, vad man än tycker om är det här den perfekta årstiden att sätta sig vid köksbordet eller i soffan med en stor kopp vilken tid på dagen det än är utan att man behöver svettas ihjäl som man gör på sommaren.
 
♡ Baka
När man ändå har planerat att hålla sig inomhus resten av helgen vad passar då inte bättre än att damma av alla bakböcker som man annars bara har ståendes hemma. Dags att bläddra igenom dem på jakt efter nya och spännande recept som glädjer både kropp och själ i höstvädret. Eller så gör man bara en hederlig kladdkaka. Det fungerar minst lika bra.
 
♡ Läslusten ökar
Kanske är det bara jag men jag får verkligen större lust att läsa under årets mörka månader. Visserligen har man oftast mer fritid under sommaren men samtidigt är det något speciellt med att strunta i plugget en stund för att man inte kan slita sig från sin nya bok. Man hämtar något gott att äta eller dricka och virar in sig i en varm filt och drömmer sig bort till spännande äventyr. 
 
♡ Långa promenader
Hösten är kanske den tid på året då luften är som allra friskast. Bara man klär på sig lite mer än tidigare kan det faktiskt vara mysigt att vandra runt bland de färgglada löven, antingen tillsammans med någon man kan prata bort några kilometer med eller ensam med en bra podcast i öronen. 
 
♡ Tända ljus eller öppna brasor
Att tända en brasa får mig alltid att tänka tillbaka på de kvällar då jag och min syster som små låg på en filt framför mormor och morfars eldstad med otaliga serietidningar och böcker bredvid oss samtidigt som vi smaskade i oss godis. Att tända ljus är en lite mindre version men det ger ändå samma underbara känsla av "hemma" och "trygghet".
 
♡ Halloween
Nog för att jag egentligen är extremt rädd för monster och skräckfilmer men det finns ändå en tjusning i att få spöka (pun intended) ut sig en gång per år, gärna i samband med en fest tillsammans med människor som man tycker om.
 
♡ Ny musik
5 Seconds of Summer släppte nyligen sitt nya album "Sounds Good Feels Good" och One Directions "Made in the AM" dyker upp i november. Det säger egentligen allt vi behöver veta om höstpepp i år.
 
Upp